ULUSLARARASI MEB ROBOT YARIŞMASI BAŞVURULARI BAŞLADI  
ULUSLARARASI MEB ROBOT YARIŞMASI BAŞVURULARI BAŞLADI

ULUSLARARASI MEB ROBOT YARIŞMASI BAŞVURULARI BAŞLADI

Millî Eğitim Bakanlığınca 16-19 Ekim tarihleri arasında Erzurum'da düzenlenecek Uluslararası MEB Robot Yarışması'na başvurular başladı. Bu yıl 16'ncısı düzenlenecek yarışmanın teması "Eğitimin Yüzyılında Ahilik ve Teknoloji" olarak belirlendi.

Ülkemizin mesleki ve teknik eğitim alanındaki niteliğini artırmak, toplumda farkındalık yaratmak ve öğrencilerin bilgiyi beceriye dönüştürmelerini sağlamak amacıyla, Uluslararası MEB Robot Yarışması bu yıl, "Eğitimin Yüzyılında Ahilik ve Teknoloji" teması ve "Ahiliğin Geleceğini Şekillendiren Kod Erzurum'da Yazılıyor" sloganı ile düzenleniyor.
 
MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından Bu yıl 16'ncısı düzenlenecek Uluslararası MEB Robot Yarışması, ortaokul ve dengi okullardan, ortaöğretim ve yükseköğretim seviyelerine tüm öğrencilere hitap ediyor. 
 
Yarışma; "Temel Seviye Çizgi İzleyen (ortaokul ve dengi okullar), Tasarla-Çalıştır (ortaokul ve dengi okullar), Tozkoparan Robot (ortaokul ve dengi okullar), İleri Seviye Çizgi İzleyen, İnsansız Hava Aracı (Mini Drone), Mini Sumo, Tasarla-Çalıştır, Yumurta Toplama, Labirent Ustası, RC Sabit Kanat Uçak, Serbest Proje, Su Altı Robot (SAR) ve Otonom Araç" olmak üzere 13 kategoride gerçekleştirilecek. 
 
Yarışma, 16-19 Ekim 2024 tarihleri arasında Erzurum'da, Millî Eğitim Bakanlığı yürütücülüğünde, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) paydaşlığıyla gerçekleştirilecek.
 
Başvuru ve daha fazla bilgi için https://robot.meb.gov.tr/ sayfası ziyaret edilebilir.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.