"Eğitimde Tek Yürek" programı aracılığıyla 2023 Şubat ayında, 70 ildeki gönüllü Anadolu imam hatip liseleri ve imam hatip ortaokulları deprem bölgesinde yer alan 11 ildeki okullar ile paydaş hâle getirildi.
Gönüllü 952 okul, bölgedeki 876 okul ile eşleştirildi. Program kapsamındaki 876 okulun idarecisine ulaşılarak okulların koordineli bir şekilde uygulayacakları bir kılavuz hazırlandı.
2022-2023 eğitim öğretim yılının ikinci döneminde başlayan "Eğitimde Tek Yürek" programında Türkiye'nin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine bin 800'ü aşkın okulun öğrencileri, öğretmenleri, idarecileri, çalışanları ve velilerinin kardeşlik duygusuyla kenetlendiğini belirten Din Öğretimi Genel Müdürü Ahmet İşleyen, "2023-2024 eğitim öğretim yılı için hazırlanan yeni kılavuzda akademik başarıyı destekleyen faaliyetlerin yanı sıra sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif çalışmalara yer verilerek öğrencilerimizin akademik, psikolojik ve sosyal gelişimlerinin desteklenmesi amaçlandı." dedi.
Deprem bölgesinden nakil olan öğrenci ve öğretmenlere gittikleri illerde ulaşıldı
Ev ve hastane ziyaretleri ile depremden etkilenen öğretmen, öğrenci ve ailelerine psikolojik destek verildi. Ayrıca ihtiyaç sahibi ailelerin bulundukları illerde yerelde ihtiyaçlarının karşılanması için ilgili birimler aracılığıyla yardım sağlandı.
Okullarda gerçekleştirilen kermes ve benzeri yardım faaliyetleriyle elde edilen gelirle bölgede ısınma, barınma ve temel ihtiyaçların karşılanması amaçlandı.
Başta konteyner sınıflar olmak üzere kumanya, kişisel hijyen ve temizlik malzemesi ile nakdi yardımlar, okul aile birlikleri hesabı ile bölgeye ulaştırıldı.
Paydaş okullar arası çevrim içi tanışma ve taziye toplantıları düzenlendi. İmkânı olan okulların idareci ve öğretmenleri afet bölgesindeki kardeş okullarını ziyaret ederek manevi destek sağladı. 2023 yılı ramazan ayı etkinlikleri deprem bölgesine yönelik olarak gerçekleştirildi. 14 Nisan 2023 tarihinde tüm Türkiye'de merkezî camilerde eş zamanlı olarak hatim programı düzenlendi. Deprem bölgesinde kardeş okulların iftar çadırlarında bölge halkına iftarlar verilerek fitre ve zekât paraları okul aile birlikleri aracılığı ile ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.
Afet bölgesine yönelik akademik destek çalışmaları yürütüldü
Bölgedeki destekleme ve yetiştirme kurslarında gönüllü öğretmen ve idareciler görev aldı. İmkânı olan okullar arasında çevrim içi dersler gerçekleştirildi ve öğrencilere kaynak desteği sağlandı. Hazırlanan YKS deneme setleri bölgedeki tüm 12. sınıf öğrencilerine ulaştırıldı. Hedef LGS ve Hedef YKS koordinatörleri aracılığı ile bölgedeki sınav gruplarına yönelik çalışmalar desteklendi.