BAKAN TEKİN, KONYA'DA EĞİTİM VE SPOR TESİSİ AÇILIŞLARI YAPTI

29 Eylül 2023 16:39

Kentteki temasları kapsamında Konya Organize Sanayi Anaokulu açılışına katılan Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, burada yaptığı konuşmasında yerel yönetimlerle iş birliklerine değindi. Tekin, "Gittiğim her yerde parti ayrımı yapmadan, partisine bakmadan, yerel yönetim mensubu olan, yerel yönetici olan kişilerin eğitim ve öğretim süreçlerine desteklerini çok önemsiyorum ve takdir ediyorum. Bu anlamda kim, yerel yönetimlerden hangi partiden olursa olsun eğitime destek oluyorsa biz de kendisine teşekkür ediyoruz." diye konuştu.
 
Konya'da büyükşehir ve ilçe belediyelerinin eğitime destek olduğunu vurgulayan Tekin, emeği geçen herkese teşekkür etti.
 
Tekin, hükûmetin mesleki eğitimi yeniden cazip hale getirmek için yürüttüğü çalışmaları örnekleriyle anlattı.
 
Organize sanayi bölgesinde açılan anaokulunun da çok önemli olduğunu dile getiren Tekin, şunları kaydetti:
 
"Buradaki okul öncesi eğitim kurumuyla ilgili destek, kuşkusuz buradaki kadın istihdamına pozitif etki oluşturacaktır ama bizim açımızdan da okul öncesi eğitimin teşvik edilmesi bakımından önemli. Ben bu anlamda da katkılarınız ve desteğiniz için teşekkür ediyorum. Konya biraz şanslı bu konuda... Belediye başkanlarınız bu konuda istekli ve arzulu. Valiniz eğitim konusunda istekli ve arzulu. Eğitimin içinden gelen milletvekillerimiz vardı. Biz de Konya'ya bu konuda ne tür destek olabileceksek olmayı taahhüt ediyorum huzurlarınızda. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."
 
"Eğitim öğretim sadece okulda yürütülen bir süreç değildir"
Tekin daha sonra Selçuklu Belediyesi tarafından yaptırılan Gelişim ve Teknoloji Akademisinin açılışındaki konuşmasında, eğitim öğretimi sadece okulda yürütülen bir süreç olarak görmediklerini belirtti.
 
Öğretmenlerin, çocuklara kendi alanlarıyla ilgili konularda eğitim öğretim sürecinde destek olduklarını anlatan Tekin, "Yabancı dil, Türkçe, matematik öğretiyorlar. Ama eğitim öğretim süreci sabah 09.00'da başlayıp akşam 16.00'da biten bir süreç değil. Bu süreç evde, ailede, okul dışında ortamlarda da devam etmesi ve beslenmesi gerekiyor. Yarım bırakılırsa eksik kalıyor." ifadelerini kullandı.
 
Tekin, Gelişim ve Teknoloji Akademisinin, çocukların okul dışı alanlarda eğitim öğretim süreçlerini devam ettirebilecekleri bir mekan olduğunu vurguladı.
 
Bakanlık olarak çocuklara iyi bir eğitim öğretim vermek istediklerini anlatan Tekin, şunları aktardı:
 
"Önümüzdeki eğitim öğretim yılında, öğrencilerimizin sosyal etkinliklerini akademik başarılarına ilave edeceğimiz bir süreç başlatıyoruz. Çocuklarımız sosyal etkinliklerle akademik başarılarına katkı yapmış olacaklar. Onu sistemi içerisine dahil ediyoruz. O yüzden bunların sayısının artmasını arzu ediyorum."
 
Tekin, eğitim öğretim sürecine destek olan yerel yöneticilere de teşekkür ederek sözlerini şöyle sürdürdü:
"Arazilerimizin yani üzerinde okul yapacağımız arazilerinin imar karşılığını değiştirip okul alanı olmaktan çıkartan, çıkartmayı bize teklif eden belediyeler, okullardaki ihtiyaçlarımızı gidermek bir tarafa iki katı, üç katı fiyatlandıran belediyeler varken bir taraftan da bizim yükümüzü alan belediyeleri görünce mutlu oluyorum. Sizleri böyle bir belediye başkanlarına, yerel yöneticilere sahip olduğunuz için ayrıca kutluyorum. Kadrini, kıymetini bilin. Böyle belediye başkanları memlekette çok fazla yok."
 
30 okula yaptırılan halı sahaların açılışı gerçekleştirildi
Millî Eğitim Bakanı Tekin, diğer programı kapsamında 23 Nisan İmam Hatip Ortaokulu'nda düzenlenen Karatay Belediyesi tarafından ilçedeki okullara kazandırılan 30 halı sahanın açılışına katıldı.
 
Bakanlık olarak dijital bağımlılık ve obeziteyle mücadele için çalışmalar yürütüldüğünü aktaran Tekin, şunları söyledi:
 
"Dijital bağımlılık, sadece çocuklarımızın zamanını çalmıyor. Çocuklarımızın psikolojilerini altüst ediyor. Çocukların sağlıklarını perişan ediyor. Bununla beraber, hareketsizlikten kaynaklanan obezite dediğimiz problemler ortaya çıkıyor. Bakın bu sadece bugünün problemi değil, gelecek dönemde Türkiye'nin ekonomisini, toplumsal yapısını, kültürel yapısını altüst edecek bir problem. Çocuklarımızın hem dijital bağımlılıkla hem obeziteyle mücadele edebilecekleri, spor yapabilecekleri, kültür fizik hareketleri yapacakları mekanlar oluşturalım istedik. Bugün de açılış için buradayız."
 
Konya'da valilik ve belediyelerin eğitim yatırımları için çalıştığını dile getiren Tekin, sözlerini şöyle tamamladı:
 
"2017 yılında bazı belediyeler okullarımızın içme suyu ya da temizlik için kullandığı şebeke suyunun kullanım bedelini, konutların üç katı ücretle fiyatlandırdı. Bunun önüne geçebilmek için kanun yapmak zorunda kaldık. Yaptığımız kanun da şu konutlardaki fiyatla fiyatlandırın diye yasal düzenleme. Bir başka belediye örneği. O da Türkiye'de çok böyle efsane belediyeci olarak anlatılıyor. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı. Okullarımızın arazi mülkiyet problemleriyle ilgili olarak bizi yargıya taşıdı, mahkemeye verdi. Şimdi bir bu tür belediye başkanları var. Bir de bizden arsa istemeden, yatırım, bütçe vesaire istemeden spor salonları, okullar yapan belediyeler var. Bu belediye başkanlarının kıymetini bilmenizi sizlerden rica ediyorum."
 
Programlara Konya Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Konya milletvekilleri Mehmet Baykan, Latif Selvi ve Mustafa Hakan Özer, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Millî Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Bülent Çiftçi, Strateji Geliştirme Başkanı Ercan Türk, Destek Hizmetleri Genel Müdürü Ömür Karakullukçu, Din Öğretimi Genel Müdürü Ahmet İşleyen, İnşaat ve Emlak Genel Müdürü Özcan Duman ve Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Küçükçü de katıldı.

İlgili Fotoğraflar