Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Bursa İnegöl'de düzenlenen MÜSİAD Genel Kurulu toplantısına katıldı. Özer, toplantıda yaptığı konuşmada mesleki eğitimin geldiği noktayı görmekten büyük mutluluk duyduklarını belirterek mesleki eğitimin geçtiği süreçleri en iyi iş dünyasının bildiğini kaydederek sözlerine şöyle devam etti: Mesleki eğitimin, 28 Şubat'taki katsayı uygulamasıyla tarumar edilmesinin bedelini bu ülkede nasıl ödediğini... İşte katsayı uygulaması 2012 yılında kaldırıldıktan sonra tüm bakanlarımız, tüm bürokratlarımız mesleki eğitimi güçlendirmek için çok ciddi çabalar sarf ettiler ve gelinen noktada artık meslek liseleri üretim yapan, AR-GE çalışmaları yapan, yurt dışına ihracat yapan okullara dönüştü."
Özer; özellikle çıraklık, kalfalık ve ustalık eğitiminin yapılmış olduğu mesleki eğitim merkezlerinde 2021 yılının sonunda 3308 Sayılı Mesleki Eğitim Kanunu'nda çok önemli bir değişiklik yaptıklarını hatırlatarak "İşveren ve çalışanlar için çok cazip bir mekanizma ürettik. Özellikle küçük ve orta ölçekli işletmeler için çok kritik olan çırak, kalfa usta ihtiyacını gidermek için... Bu değişikliği yapmadan önce Türkiye'deki çırak kalfa sayısı 159 bindi. Hedef olarak 1 milyon çırak- kalfa koyduk. 2022 yılının sonunda 1 milyon 250 bin çırak kalfa oldu. Millî Eğitim Bakanlığı olarak mesleki eğitimi çok daha güçlendirerek sizlerle el birliği yaparak iş gücü piyasasının ihtiyaç duyduğu insan kaynağını hızlı bir şekilde yetiştireceğiz." diye konuştu.
MÜSİAD Başkanı ile yaptığı görüşme doğrultusunda şubat ayında MÜSİAD şube başkanlarıyla bir toplantı yapılacağını bildiren Özer, her MÜSİAD başkanını bir meslek lisesine hami olarak verileceğini ifade ederek şunları söyledi: "Bizim mesleki eğitimdeki en önemli paydaşımız olan MÜSİAD ile mesleki eğitim alanında da çok önemli bir iş birliğini başlatmış olacağız. Ben bu yoldaşlıklar için kıymetli Başkanıma çok teşekkür ediyorum. Bu 21. Olağan Genel Kurulunun hayırlara vesile olmasını diliyorum."